De Laatste Stuiver

De Laatste Stuiver

The Last Penny (Frans: Le dernier sou) is een Franse drama film uit 1946 geregisseerd door André Cayatte en met in de hoofdrollen Ginette Leclerc, Gilbert Gil en Fernand Charpin. Een secretaresse probeert te voorkomen dat een groot deel van het bedrijf van haar vriendin door gewetenloze cijfers failliet gaat. het was een van de drie films die Leclerc zeker leek te zien van de collaborateur Continental Films, die volgens haar leidde tot haar arrestatie door de autoriteiten na de bevrijding. Hoewel de film tijdens de Tweede Wereldoorlog was gemaakt, werd de film pas in maart 1946 uitgebracht.

Gods gerechtigheid is volledig tevreden wanneer we onszelf vernederen, ons verontschuldigen voor onze fouten en oprecht proberen het goed te maken. Daarmee is elke “cent” al betaald. Maar wat God niet accepteert, is koppigheid. Hardnekkigheid is een ernstige zonde die niet kan worden vergeven, tenzij de koppigheid wordt losgelaten. Koppigheid om te weigeren onze fout in een klacht toe te geven, is van het grootste belang. Koppigheid in onze weigering om onze wegen te veranderen is ook van groot belang.

De laatste cent terugbetalen kan ook worden gezien als een afbeelding van het vagevuur. Jezus zegt ons dat we nu ons leven moeten veranderen, om te vergeven en ons nu te bekeren. Als we dat niet doen, zullen we na de dood nog steeds met die zonden te maken krijgen, maar het is veel beter om dat nu te doen.

Bedenk wat het is dat u vandaag ‘genoegen moet nemen met uw tegenstander’. Wie is je tegenstander? Met wie heb je vandaag een klacht? Bid dat God je de weg zal tonen om bevrijd te worden van die last, zodat je echte vrijheid kunt genieten!