Hoe Hard Waait Het Vandaag

Hoe Hard Waait Het Vandaag,
Hoe Hard Waait Het Vandaag

Hoe Hard Waait Het Vandaag

De blaashoorn of wikkelhoorn kan een geluidsapparaat zijn dat meestal is gemaakt van of gevormd als een dierenhoorn, en is opgesteld om uit een gat in het puntige uiteinde ervan te blazen. Dit rudimentaire apparaat had een spreiding van functies in veel culturen, waardoor het in de meeste gevallen werd beperkt tot tentoonstellings-, feest- of groepsidentificatiedoeleinden (signaalinstrument). Aan de andere kant heeft het zijn functie en profiel behouden in veel veehouderij-, landbouw- en jager-verzamelaarsamenlevingen.

“Blowin ‘Within the Wind” is misschien een lied geschreven door Dylan in 1962 en uitgebracht als één en op zijn album The Freewheelin’ Dylan in 1963. Het is beschreven als een protestlied en stelt een reeks retorische vragen over vrede, oorlog en vrijheid. Het refrein “Het antwoord, mijn vriend, waait in de wind” is beschreven als “ondoordringbaar dubbelzinnig: ofwel is de oplossing zo duidelijk dat het recht in je gezicht ligt, ofwel is de oplossing zo ongrijpbaar omdat de wind”.

In 1994 werd het nummer ingewijd in de Grammy Hall of Fame. In 2004 was het nummer 14 op de lijst van de “500 Greatest Songs of All Time” van Rolling Stone.

Hoe Hard Waait Het Vandaag
Hoe Hard Waait Het Vandaag