Nordisk Gudinna

Nordisk Gudinna

Den nordiska gudinnelistan är tänkt att ge en riktigt kort introduktion till de mest gudinnor och feminina karaktärer som förekommer inom de nordiska och germanska myterna.

Inte alla mångudar var kvinnliga Chandra är att månens gud i hinduismen och Mani, de germanska mångudarna, ska ta prov på detta. Men på den här sidan kommer jag att koncentrera min uppmärksamhet på mångudinnorna.

Månen var viktig i antika kalendrar och hjälpte människor att leva tid och träna när den enklaste tiden var att plantera och skörda grödor.

Denna fertilitetsaspekt av mångudinnan återspeglas i ett stort antal av uppgifterna nedan.

Följ länkarna där det finns tillgängliga för att uppmuntra till en djupare förståelse av de främsta välkända gudinnorna under denna nordiska gudinna-lista och deras arketyper.

Den överväldigande majoriteten av berättelserna om gudarna i norr nordisk mytologi är specialiserade på kung Odin, oövervinnlig Thor och trickster Loki. Det finns också berättelser om Balder, Freyr och Heimdall. Men ungefär som männens planet var gudarnas rike befolkade av både män och damer.

Medan de nordiska gudinnorna kan vara mindre aktörer inom de norröna sagorna, är det uppenbart att de var en integrerad del av den norska mytologin. Låt oss träffa ett antal fantastiska nordiska gudinnor som vikingarna ärade.

Freya (‘lady’) var den nordiska gudinnan för tillgivenhet, fertilitet, trolldom, guld, krig och död. Hon var inte en Aesir-gud, utan en av de sekundära Vanir-gudarna. de två raserna kämpade i det förflutna och Freya skickades att mäta Aesir-gudarnas ord i Asgard som gisslan.