Nucleaire Raket Drietand

Nucleaire Raket Drietand

Nucleaire Raket Drietand

Trident, ook wel het Trident-nucleaire programma of Trident-nucleaire afschrikmiddel genoemd, heeft betrekking op de gebeurtenis, aanschaf en exploitatie van kernwapens in het VK en hun leveringsmethoden. Het doel van het ministerie van Defensie is om “de meest extreme bedreigingen voor onze nationale veiligheid en manier van leven af ​​te schrikken, die niet op een andere manier kunnen worden gedaan”. Trident is een operationeel systeem van 4 onderzeeërs van de Vanguard-klasse, bewapend met Trident II D-5 ballistische raketten, klaar om thermonucleaire kernkoppen te leveren vanaf meerdere onafhankelijk richtbare re-entry voertuigen (MIRV’s). het wordt beheerd door de Royal Navy en is gevestigd op Clyde Naval Base aan de westkust van Schotland. er is meestal minimaal één onderzeeër op patrouille om eindeloze mogelijkheden op zee te leveren. ze dragen allemaal tot acht raketten en veertig kernkoppen, hoewel hun capaciteit groter is. De raketten worden in de VS vervaardigd, terwijl de kernkoppen Brits zijn.

De UGM-133A Trident II of Trident D5 is mogelijk een onderzeeër gelanceerde raket (SLBM), gebouwd door Lockheed Martin Space Systems in Sunnyvale, Californië, en ingezet bij de Amerikaanse en Britse marine. het was voor het eerst ingezet in maart 1990 [6] en blijft in opdracht. Het Trident II Strategic Weapons System is een verbeterde SLBM met grotere nauwkeurigheid, laadvermogen en bereik dan de eerdere Trident C-4. het is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse strategische nucleaire triade en versterkt de strategische afschrikking van de VS. De Trident II wordt beschouwd als een duurzaam systeem op zee dat in staat is om vele doelen aan te vallen. Het versterkt de positie van de VS in strategische onderhandeling over wapens met flexibiliteit in prestaties en laadvermogen, die ruimte biedt aan actieve verdragsinitiatieven (zie New START). Dankzij het grotere laadvermogen van de Trident II kan afschrikking worden bewerkstelligd met minder onderzeeërs [16] en dankzij de hoge nauwkeurigheid – die die van landraketten nadert – kan hij worden gebruikt als primair aanvalswapen.

Volgens Greenpeace en lokale locaties in de omgeving van de militaire basis aan de Witte Zee was dat echter wel degelijk het geval. De gemeente Severodvinsk meldde kort op zijn website dat er een flinke piek in de straling – 200 keer het normale achtergrondniveau – werd gemeten. Dat bericht werd nog later, zonder verklaring, weer van de website gehaald. Wel sloten de gevolgen, ook zonder verklaring, een gebied in de Witte Zee rond de plek van het ongeval voor een maand af voor alle scheepvaart. Op satellietbeelden staan ​​op de plaats van een schip op dat is ingericht om nucleaire brandstof en kernafval te vervoeren. Inwoners van de omliggende steden Severodvinsk en Arkhangelsk vertrouwden op teen of lang niet meer: ​​zij sloegen massaal jodiumpillen in om zich te beschermen tegen radioactieve straling.

Afgelopen weekend gaf het Russische atoomagentschap Rosatom toe dat er inderdaad nucleaire medewerkers bij de mysterieuze ontploffing betrokken waren. Zondagnacht beïnvloedde bevestiging dat bij een experiment in de Witte Zee een kleine nucleaire reactor was ontploft.

Nucleaire Raket Drietand
Nucleaire Raket Drietand