Pariet Lääke

Pariet Lääke

Lääkkeesi nimi on PARIET. Se sisältää vaikuttavana aineena rabepratsolinatriumia.

PARIET kuuluu protonipumpun estäjiksi kutsuttujen lääkkeiden ryhmään. PARIET toimii vähentämällä vatsan tuottaman hapon määrää tarjotakseen lievitystä oireista ja antaa parantumisen tarpeen paikalleen. Ruokasi sulavat edelleen samalla tavalla.

Ruokatorven ruokatorven refluksitauti:
PARIETia käytetään maha-ruokatorven refluksitaudin (GORD) hoitoon, jota yleisesti kutsutaan refluksiksi. tämä johtuu siitä, että mahalaukusta peräisin olevat ruuat ja hapot virtaavat väärin (refluksoivat) ruokaputkea, jota kutsutaan myös ruokatorveksi.

Refluksi voi aiheuttaa rinnassa polttavaa tunnetta nouseen kurkkuun saakka, jota kutsutaan myös närästykseksi. PARIET on lisäksi tapana estää maha-ruokatorven refluksitaudin palautumista tai uusiutumista.

Mahahaava:
PARIETia käytetään pepsisten haavaumien hoitoon. laskettuna haavauman sijainnista sitä kutsutaan maha- tai mahahaavaksi. Mahahaava esiintyy mahassa. Pohjukaissuolissa esiintyy mahahaava, joka on vatsasta ulos johtava putki.

Nämä haavaumat johtuvat usein liiallisesta määrästä happea, jota muodostuu mahassa.

Suurimmalla osalla mahahaavan haavoittuneista ihmisistä on vatsassa jopa Helicobacter pylori -nimisiä bakteereja. Lääkäri voi myös määrätä sinulle antibioottikurssin (klaritromysiini ja amoksisilliini). Kun PARIET on hulluja antibiootteja, seoshoito tappaa Helicobacter pylorin ja antaa haavan parantua.